7 Ağustos 2014 Perşembe

Exchange Server 2013 ortamında Office Web Apps Server kurulumu ve yapılandırılması

Exchange Server 2013 ortamında Office Web Aspps Server kurulumu ve yapılandırılması
Web Apps sunucu/servisi ile owa ya bağlanan kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint ve PDF dökümanlarını bağlandıkları tarayıcı vasıtasıyla dökümanı kendi bilgisayarlarına indirmeden görebilirler.
OWA Web Apps için içerde ve eğer dışardan erişilmesi de isteniyorsa dış DNS A kaydı, dışardan erişilebilicek IP adresi ve Firewall üzerindne gerekli yönlendirmenin Owa Web Apps olacak sunucuya eğer sertifika ile erişim yapılacaksa 443 portunun yönlerilmesinin yapılmış olduğu kontrol edilmelidir.

Aybı şekilde Lync, Sharepoint içerisinden de aynı işlevi kullanabilirler.
doc, docx, dotx, dot, dotm, xls, xlsx, xlsm, xlm, xlsb, ppt, pptx, pps, ppsx, potx, pot, pptm, potm, ppsm

Öncelikle Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 yada Windows Server 2012 R2 olan sunucuda kurulduktan sonra düncelleştirmeleri yapılr ve domaine alınır. Daha sonra aşağıdaki PowerShell komutuyla gerekli bileşenler kurulur.

Windows Server 2008 R2 için aşağıdkai gereksinimler kurulur
SP1
.Net FrameWork 4.5
PowerShell 3.0
KB2670838

PowerShell de aşağıdaki komutlar uygulanarak gerekli bilşenlerin yüklenmesi sağlanır.
Import-Module ServerManager
Add-WindowsFeature Web-Server,Web-WebServer,Web-Common-Http,Web-Static-Content,Web-App-Dev,Web-Asp-Net,Web-Net-Ext,Web-ISAPI-Ext,Web-ISAPI-Filter,Web-Includes,Web-Security,Web-Windows-Auth,Web-Filtering,Web-Stat-Compression,Web-Dyn-Compression,Web-Mgmt-Console,Ink-Handwriting,IH-Ink-Support

Gerekli olursa sunucu yeniden başlatılır.


Windows Server 2012 ve 2012 R2 de
Aşağıdaki komut PowerShell de uygulanarak gerekli bileşenlerin kurulması sağlanır.
Add-WindowsFeature Web-Server,Web-Mgmt-Tools,Web-Mgmt-Console,Web-WebServer,Web-Common-Http,Web-Default-Doc,Web-Static-Content,Web-Performance,Web-Stat-Compression,Web-Dyn-Compression,Web-Security,Web-Filtering,Web-Windows-Auth,Web-App-Dev,Web-Net-Ext45,Web-Asp-Net45,Web-ISAPI-Ext,Web-ISAPI-Filter,Web-Includes,InkandHandwritingServices
Gerekli olursa sunucu yeniden başlatılır.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35489 adresinden Microsoft Office Web Apps Server indirilebilir.
Setup.exe çalıştırılarak kuruluma başlanır. Ekrana gelen Lisans sözleşmesi  kabul edilir. Sonraki ekransa kurulum yapılacak klasör belirlenir Install Now butonuna tıklanır.
  

Kurulum bitirilince aşağıdaki pencere ekrana gelir.
http://technet.microsoft.com/en-US/office/ee748587.aspx adresinden son güncelleştirmeler kontrol edileirek yüklenebilir. Windows Update ile de son güncelleştirmeler sunucuya yüklenebilir.

.
 Dil paketleri http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35490 adresinden yüklenir.




Eğer HTTPS ile bağlantı yapılması isteniyorsa Exchange CAS sunucu üzerindeki SSL sertifikası sunucuya yüklenir. Bunun için Exchnage CAS suncuda Runàmmc yazılır ve OK butonuna tıklanır.
Ekrana gelen MMC penceresinde File à Add/Remove Snap-In seçilir. Available snap-ins kısmında Certificates seçilir ve Add butonuna tıklanır. Ekrana gelen pencerede Computer Account seçilir ve Finish tıklanır. OK butonuna tıklanır.

Certificates (Local Computer) à Personal à Certificates başlığında tıklanır. Sağdaki kısımda ilgili sertifika üzerinde sağ tıklanır ve Export seçilir. 


 Ekrana gelen pencered Next tıklanır,  Export Private Key penceresinde Yes seçilir ve Next tıklanır. Export File Format penceresimde Export all extended properties seçilir ve Next butonuna tıklanır. Secutiry penceresinde parola verilir ve Next butonuna tıklanır. Filer to Export penceresinde setifikanın kayıt edileceği konum ve açıklayıcı bir isim belirlenir ve Save butonuna tıklanır. Next ve Finish butonlarına tıklanarak işlem bitirilir. Export edilen sertifika OWA WebApps sunucusuna kopyalanır.

Owa Web Apps sunucusunda yine Certificates konsolu Local Computer ile açılır. Certificates (Local Computer) à Personal à Certificates başlığında sağ tıklanır. Açılan menüden All Tasks à Import seçilir. Kopyalanan pfx uzantılı sertifika gösterilir. Sertifikanın Friendly Name kısmaındaki ifade not edilir.
OWA Web Apps sunucuda Power Shell yönetici tekisi ile açılır. Sırasıyla aşağıdaki komutlar uygulanır.

Import-Module -Name OfficeWebApps komutu ile komut seti yüklenebilir.
New-OfficeWebAppsFarm -InternalURL "https://owas.owaskotroletdomainadi.com" -ExternalURL "https://owas.owaskotroletdomainadi.com" -CertificateName "owaskotroletdomainadi-cer" –EditingEnabled

İçerden ve dışardan belirlenmiş olan DNS adı eşimin olduğu kontrol edililir.

Domain adınının owaskotroletdomainadi.com olduğunu varsayalım.
https://owas.owaskontroletdomainadi.com/hosting/discovery adresine girildiğinde aşağıdakine benzer bir sayfanın gelmesi beklenir.


Öncelikle önceden bir Owa Wep Apps sunucu yapılandırması var mı Exchange Power Shell ile kontrol edilebilir.
Get-OrganizationConfig | fl WAC*

Aşağıdaki komutla Owa Web Apps sunucu adresi konfigüre edilir.
Set-OrganizationConfig -WACDiscoveryEndpoint https://owas.owaskotroletdomainadi.com/hosting/discovery

Bu komuttan hemen sonra IIS konsolunda MSExhangeAppPool Recylce edilir. Cas sunucudaki Application Log da 142 nolu Event ID oluştuğu gözlemlenir.

İsteğe göre OWA üzerinde dökümanların Owa Wep Apps ile kullanıcıdan bir aksiyon gelmeden açılması sağlanabilir. Bunu için aşağıdkai komutlar CAS sunucularda uygulanır.

Set-OwaVirtualDirectory "cassunucuadi\owa (Default Web Site)" -ForceWacViewingFirstOnPublicComputers $true -ForceWacViewingFirstOnPrivateComputers $true

Owa açılarak bir dökümanın tarayıcı penceresinde açılabildiği (Preview) kontrol edilir.
Ayrıntılı Bilgi İçin

ofis dosyalarının owada görülmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder